KESTOPIGMENTOINTI

Kestopigmentointi on eräänlainen ”kestomeikki” ja sitä käytetään etenkin kulmien, huulten ja silmänrajojen teossa. Kestopigmentointi pysyy ihossa 2-5 vuotta ja haalistuu pikku hiljaa ihon uusiutumisen myötä. Pigmentoinnin kestoa voi pidentää ja ylläpitää uusimalla hoitoa muutaman vuoden välein. Syy miksi kestopigmentointi haalistuu johtuu siitä, että värit ovat vesiliukoisia (toisin kuin tatuointivärit, jotka ovat rasvaliukoisia), ja lisäksi väri viedään neulalla (koneen avulla) ihon alle vain tyvisolukerrokseen asti.

Kestopigmentointi toteutetaan puhtailla Swiss Colorin väreillä.

Ennen toimenpidettä pigmentoinnin malli ja väri suunnitellaan huolellisesti asiakkaan kanssa. Uudet pigmentoinnit vaativat vähintään 2 käsittelykertaa, jotta tulos pysyy ihossa parhaalla mahdollisella tavalla
Ennen kuin pigmentointia aloitetaan, käydään asiakkaan kanssa läpi pigmentoinnin värit, sävyt ja mallit. Markkinoilla on erilaisia puuduteaineita ja jossain tapauksissa ihon pintaa pitää hieman käsitellä ennen kuin puudutetta voidaan laittaa iholle. Tarkoituksena on kuitenkin, että pigmentointi olisi mahdollisimman kivuton ja mukava asiakkaalle.

Jälkipigmentointi eli toinen käsittelykerta suositellaan tehtävän 6-12 viikon jälkeen ensimmäisestä käsittelykerrasta, koska kestopigmentointi haalistuu jonkin verran ensimmäisen käsittelyn jälkeen. Heti käsittelyn jälkeen lopputulos näyttää tummemmalta kuin oli suunniteltu, koska ihon pinta menee vereslihalle ja punoittaa. Pigmentoinnin tulos näyttää myös 4-5 päivän ajan tummemmalta, jonka jälkeen ylimääräinen väri irtoaa, ns. kuoriutuu pois. Pigmentoinnin jälkeen voi esiintyä hieman turvotusta, punoitusta ja kirvelyä. Alue voi myös olla hieman arka.Tulehdusvaaran ehkäisemiseksi auringonottoa, saunomista, uimista uimahallissa sekä hyvin hikistä liikuntaa tulee välttää 3-4 päivän ajan. Mitään meikkiaineita ei myöskään suositella alueelle 3 päivään.