Suomalaista kauneutta

Suomen luonto on täynnä superfoodia! Marjat saavat nauttia kesäisin pitkistä päivistä, ja tästä syystä ne ovat oikeita luonnon energiapommeja. Suomalainen mustikka, lakka, puolukka, tyrni ja monet muut marjat onkin syytä nostaa jalustalle niin sisäisessä kuin ulkoisessa hoidossa. Toivottovasti kävit siis viime kesän ja syksyn aikana poimimassa jokamiehenoikeudella ravinteet talteen talveksi.

Mutta mitä tarkoitin ulkoisella hoidolla? Ihonhoitoa tietenkin! Kyllä marjojen voimaa voi myös käyttää hyväksi ihonhoidossa. Onneksi pohjoinen kansa on herännyt marjojen voimaan ja huomannut niiden potenttiaalin. Itse kun ajattelen kosmetiikkaa, suomalaista yritystä ja marjoja, niin mieleeni tulee Lumene ja lakka. Heleyttävät C-vitamiinituotteet houkuttelevat markettien hyllyssä raikkaalla olemuksellaan poimimaan ne omaan ostoskoriinsa samalla tavalla kuin mätäs täynnä kullanvärisiä suomuuraita.

Lumene on ehdottomasti yksi tunnetuimmista suomalaisista kosmetiikkayrityksistä. Mutta saatat yllättyä, että kuinka monta suomalaista kosmetiikkayritystä Suomessa oikeastaan on. Tässä pari suomalaista kosmetiikkamerkkiä, jotka janoavat tietoa luonnosta:
– Supermood – Anne Kukkohovi on hyvinkin vahvasti esillä tämän suomalaisen luonnonkosmetiikkaan nojaavan yrityksen parissa. Tuotteita tällä sarjalla onkin niin sisäiseen kuin ulkoiseen käyttöön.
– Mia Höyty Cosmetics – Suomessa valmistettulla ja suunnitellulla ihonhoitosarjalla on Ecocert-luomusertifikaatti todisteena aidoista luonnonmukaisista tuotteista.
– EkoPharma, Naviter Cosmetics

Haluan nyt hetken suunnata katseet Naviter Cometicsin suuntaan, johon pääsin vierailemaan yhdessä SKY (Suomen kosmetologien yhdistys) nuorisojaoston kanssa. Naviter Cosmetics on vasta 2012 perustetttu perheyritys ja kasvu yrityksellä on ollut hurjaa! Ilo oli huomata, että yrityksellä on kaksi hyvin erilaista kosmetiikkasarjaa: ekologinen EkoPharma ja lääketieteellisempi BTB13 -ihonhoitosarja.

Vierailun parasta antia oli kun reippaat kosmetologit pääsivät testaamaan ja kokeilemaan ja luomaan itse kosmetiikkaa! Saimme lisätä valmiisiin voidepohjiin tehoaineita ja tuoksuja! Mitä sinä toivoisit omalta voiteeltasi? Kosteutta, antioksidantteja, kiinteyttä tms? Millainen olisi tuotteen tuoksu? Entäs millainen koostumus? Omaan voiteeseen laitoin appelsiinin ja inkiväärin tuoksua, runsaasti antioksidantteja ja ripauksen ihoa vahvistavaa BTB13-yhdistettä 😉

Ihanaa oli tutustua uuteen sarjaan ja suomalaiseen työhön kosmetiikakehittelyn parissa. Kosmetologin työssä on hyvä pitää silmät auki uusille tuotteiteilla ja rohkeasti tutustua myös uusiin sarjoihin. Valitettavasti Kauneushuone Hemmasta näitä tuotteita ei saa, mutta jaan tietoni myös tästä vierailusta teidän kanssanne.

Seuraavassa kirjoituksessa haluan kertoa teille lempilapsestani eli Exuviance ihonhoitosarjasta. Exuviance work shopin avulla pääsenkin tututstumaan uusiin hoitoihin ja tuotteisiin.