Kosmetologi – ihonhoidon personal trainer

Kuka kissan hännän nostaa, jos ei kissa itse? 

Olen koulutukseltani tradenomi ja kosmetologi. Pyöritän omaa ihanaa Kauneushuone Hemma hoitolaani Pikku Huopalahdessa. Tänä vuonna Hemmalle tulee ikää neljä vuotta ja siinä ajassa on ehtinut oppimaan paljon. Kouluopinnoista saa tietenkin hyvän pohjan tulevalla työlleen, mutta varsinainen perspektiivi tulee työn kautta, kun kohtaa uusia asiakkaita, heidän huoliaan ja löytää ratkaisut heidän ongelmiinsa. Kosmelogin työ on siis yhteistyötä asiakkaan kanssa ja asiakkaan luottamuksen saavuttamista.

Tänä päivänä kosmetologin työnkuva voi olla hyvin monipuolinen. Kun puhutaan kauneudenhoidosta, se voi pitää sisällään kaikkea ripsipidennyksistä rakennekynsiin ja erilaisista kasvohoidoista karvanpoistoihin sekä vartalohoitoihin. Se miksi hakeudutaan kosmetoligille vaihtelee siis suuresti, ja sen takia jossain kulmissa kauneushoitoloita tuntuu olevan kuin sieniä sateella.

 

Mikä minua kiehtoo kauneudenhoitoalalla?

Itse tykkään ihonhoidosta ja kulmien muotoilusta. Aika hassu kombo, tiedän. Ihonhoito eli erilaiset kasvohoidot tuovat tuloksia ja työskentely jatkuvasti muuttuvassa elimessä on haastavaa, mutta myös mielenkiintoista. Iho on ihmisen suurin elin ja sen tehtävä on suojata muuta elimistöä. Ihoon vaikuttaa niin sisäiset (hormonit, ruoka, sairaudet jne.) kuin ulkoiset seikat ja asiakkaan on myös hyvä ymmärtää tämä. Haastavaa, eikö totta?

Nyt tammikuussa monet suuntaavat uudenvuodenlupauksien kanssa kuntosaleille ja palkkaavat oman personal trainerin, jotta saisivat tuloksia ja muutoksia kroppaansa. Tämä ajatus sai myös minut kastomaan omaa työtäni uudesta näkökulmasta ja sain siitä oivalluksen! Parasta kosmetologin työssä on tulosten saavuttaminen ja tietenkin tyytyväinen asiakas. Mutta niiden eteen on tehtävä työtä, ja ihonhoidossa siihen on sitouduttava niin asiakkaan kuin kosmetologinkin. Voisi siis sanoa, että kosmetologi on ihonhoidon personal trainer – vai mitä mieltä sinä olet?

On tärkeää siis kertoa kosmetoligille, että mitä odottaa hoidolta ja mitkä asiat iholla ovat sellaisia, jotka askarruttavat juuri sinua. Kosmetologi suunnittelee jokaiselle asiakkaalle hoidon heidän tarpeidensa mukaisesti, kertoo myös jatkohoitosuunnitelmista ja suosittelee tuotteita, joilla voidaan saada apua ongelmiin. On myös ok sanoa, että haluat rentousta mielelle ja iholle, vaikka muutama näppy kasvoilla näkyykin – pitäähän kuntoilussakin olla palauttavia päiviä!

Mutta mitä tulee siis kulmakarvoihin, niin milestäni kulmat antavat kehykset kasvoille. Kulmien muotoilu on myös edullinen ”kasvojen kohotus” ja siistii kokonaisilmeen. Katsotaan, jos joku kerta innostun kirjoittamaan tarinaa kulmakarvoista! Sitä saatte siis jäädä odottelmaan.

Ihanaa vuotta 2017!  Terkuin, Jaana