Art of Eyebrowns – Kulmakarvataiteilija

Katse kulmiin!

Aikaisemmin olen maininnut, että ihonhoito on kaiken a ja o, mutta kulmat ovat minulle myös intohimon kohde! Muistan kuinka seitsemännellä luokalla kulmakarvani olivat vielä huolettomat, eivätkä koskaan olleet kokeneet pinsettien ikävää kohtelua. Äiti nyppi kulmakarvani joskus seitsämännen luokan aikana, koska kahdeksannen luokan luokkakuvassa kulmat olivat nätit ja siistit. Jossain vaiheessa olin koko ajan äidin kimpussa pyytäen, että hän siistisi kulmakarvani, joten hän teki ratkaisun ja osti minulle omat pinsetit.

Jokainen meistä varmasti tietää, mitä tapahtuu, kun aloittaa villien kulmien nyppimisen. ”Pitäisi minun vielä tuo karva nyppäistä?”, hyvä ajatus, mutta on yleensä virhe valinta. Rippikuvassani kulmani ovatkin melko viivamaiset. Onneksi silloinen teinilehti Demi pelasti kulmani, kun luin sieltä jutun täydellisistä kulmakarvoista, jotka ovat linnun siiven muotoiset. Sain siis kasvatettua kulmiani takaisin ja säästyin katastrofilta. Valitettavasti minulle ei ole nyt laittaa tästä kuvamateriaalia.

Tänä päivänä kulmat ovat POP. Olen iloinen siitä, että teinit eivät enää nypi kulmiaan olemattomiin, vaan antavat niiden olla paksut. Myös Kardashian villitys näkyy kulmissa ja kadulla voikin nähdä erittäin meikattuaja, paksuja ja tarkkarajaisia kulmakarvoja.

Itse kun muotoilen asiakkaan kulmia, pyrin kiinnittämään tietenkin huomion asiakkaan omaan ilmeeseen, karvojen laatuun ja luontaiseen taipuvuuteen. Kaikkia meitä ei kuitenkaan ole siunattu paksuilla kulmilla ja monesti asiakkaisen kanssa olemme todenneet, että kulmat ovat täydelliset juuri kun ne on muotoiltu ja niissä väriä tuomassa täytettä. Miten siis voisi saada täydelliset kulmakarvat ilman, että niitä täytyy piirtää joka päivä? Itse päädyin käymään kestopigmentointikoulutuksen.

Kestopigmentointi – mitä se on ja mitä siinä tapahtuu?

Kestopigmentointi on eräänlainen ”kestomeikki” ja sitä käytetään etenkin kulmien, huulten ja silmänrajojen teossa. Kestopigmentointi pysyy ihossa 2-5 vuotta ja haalistuu pikku hiljaa ihon uusiutumisen myötä. Pigmentoinnin kestoa voi pidentää ja ylläpitää uusimalla hoitoa muutaman vuoden välein. Syy miksi kestopigmentointi haalistuu johtuu siitä, että värit ovat vesiliukoisia (toisin kuin tatuointivärit, jotka ovat rasvaliukoisia), ja lisäksi väri viedään neulalla (koneen avulla) ihon alle vain tyvisolukerrokseen asti.

Ennen kuin pigmentointia aloitetaan, käydään asiakkaan kanssa läpi pigmentoinnin värit, sävyt ja mallit. Markkinoilla on erilaisia puuduteaineita ja jossain tapauksissa ihon pintaa pitää hieman käsitellä ennen kuin puudutetta voidaan laittaa iholle. Tarkoituksena on kuitenkin, että pigmentointi olisi mahdollisimman kivuton ja mukava asiakkaalle.

Jälkipigmentointi eli toinen käsittelykerta suositellaan tehtävän 6-12 viikon jälkeen ensimmäisestä käsittelykerrasta, koska kestopigmentointi haalistuu jonkin verran ensimmäisen käsittelyn jälkeen. Heti käsittelyn jälkeen lopputulos näyttää tummemmalta kuin oli suunniteltu, koska ihon pinta menee vereslihalle ja punoittaa. Noin viikon kuluttua käsittelystä alueelta irtoaa ”karsta” ja väri haalistuu halutun väriseksi.

Siinä oli pieni info-paketti kestopigmentoinnista. Intensiivisen koulutuksen jälkeen olen itse kertaillut teoriaa ja harjoitellut lisää koneen käyttöä tekoiholle. Koulutuksen aikana tuli tehtyä neljät kulmat ja kahdet rajaukset. Rehellisesti sanottuna: Kestopigmentointi on haastavaa, vaativaa sekä tarkkuutta vaativa laji. Itse olin erittäin iloinen asiakkaiden puolesta, kun he ottivat peilin käteen ja katselivat kulmiaan ja omaa ilmettään pigmentointien ollessa valmiita. Niin sehän on se kaiken tarkoitus, tyytyväinen ja onnellinen asiakas.

Kiitos paljon Heidi Vainiolle, joka koulutti minua kestopigmentoinnin saloihin ja Swiss Colorille laadukkaista tuotteista. Näillä eväillä on hyvä jatkaa eteenpäin.

Terkuin, Jaana