Ajatusten aallokossa

Viimeinen puolitoista viikkoa on ollut kaikille hyvin erikoinen. Mielipiteet ja ajatukset ovat vaihdelleet laidasta laitaan. Joka päivä mediasta tulee Korona-virusuutisia/päivityksiä ja tilanteen etenemistä seurataan kuumeisesti. Uutisähky alkaa saavuttamaan täyttymispisteensä, niin miksi vielä minä tästä kirjoittaisin?

Itse kirjoitan siksi, että saisin koottua ajatukseni siitä, että miten katson tätä kaikkea Hemman näkökulmasta. Ensiksi en ole huolissani. Tottakai kyse on toimeentulostani eikä kenelläkään ole tietoa siitä, että kuinka kauan tämä epävarma tilanne jatkuu. Se on varmaa, että lompakko tulee olemaan kevyempi, mutta luotan myös siihen, että asiat järjestyvät. Vaikka asiakkaat ovat peruneet aikojansa, niin olemme jakaneet yhteisen huolen tämän hetkisestä tilanteesta, ja katsoneet uusia aikoja kesältä, jolloin tilanne saattaisi olla paremmin hallinnassa – Sitä ei voi kuitenkaan varmaksi luvata.

Kauneushuone Hemma

Olemme auki sopimuksen mukaan poikkeustilanteen ajan.

 

Ristiriitaista on kuitenkin se, että yksityisyirttäjänä pidän liiketilaa avoinna sopimuksen mukaan, vaikka kaikkea ylimääräistä on kehoitettu välttämään. Hoitolassa noudatetaan korkeaa hygieniaa ja aseptiikkaa, jonka vuoksi koen, että asiakas, joka tulee ostoksille Hemmaan on turvallisemmassa ympäristössä kuin ruokakaupassa. Ai miksi? Koska meillä ei ole samanlaista ihmispaljoutta kuin ruokakaupassa ja pystymme desinfioimaan maksupäätteet yms. jokaisen asiakkaan jälkeen. Joku tietenkin voi ajatella, ettei kosmetiikka ja kauneushoidot ole pakollisia kenelläkkään, mutta toisaalta, jos on neljän seinän sisällä päivät pitkät, niin onhan se mukava antaa itselleen pieni hetki luksusta aamulla ja illalla ja pitää iho kunnossa.

Tämä tilanne ahdistaa varmasti monia ja kestää pitkään ennenkuin Suomi toipuu tästä. Positiivista on kuitenkin yhteisöllisyys, joka on herännyt meissä ja halu auttaa lähimmäistään. Se, että ylimääräiset kontaktit muihin pitää minimoida, on selvää, ja ei missään nimessä pidä asettaa riskiryhmässä olevia ihmisiä turhaan altiiksi  tartunnoille omaa etua ajattelemalla. Tämä on se ristiriita, jonka kanssa painin eniten, mutta kuten totesin, niin teen kaikkeni sen eteen, että hoidan liiketilan aseptiikan parhaalla mahdollisella tavalla kuten olen aina tehnyt. Nyt siis mennään THL:n suositusten mukaisesti ja seurataan hallituksen linjauksia.

Mitä tulevan pitää, niin itse ajattelen, että kun tilanne rauhoittuu, niin monet varmasti kaipaavat hetken hemmottelua ja toisen ihmisen läsnäoloa, jota kosmetologina pystyn tarjoamaan. Lupaan siis antaa aikaani sinulle, kun sen aika on. <3

Terkuin, Jaana